ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

1 γαλοπούλα 4kg

3κ.σ. Pallada Spread

Τα εντόσθια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα

300g συκωτάκια πουλιών ψιλοκομμένα

200g ρύζι bonnet

2 πράσινα μήλα κομμένα κύβους

80g σταφίδες

80g κουκουνάρι

200g μπέικον κομμένο λεπτές λωρίδες

1κ.σ. φρέσκο θυμάρι

2 μέτρια ξηρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί + 1 ακόμα για το ταψί

400ml ζωμό κότας

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια σωτέζα σοτάρουμε τα εντόσθια και τα συκωτάκια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο και το ρύζι και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το ζωμό με το θυμάρι.

Αλατοπιπερώνουμε και μόλις τραβήξει τα υγρά αφαιρούμε από την φωτιά. Αλείφουμε την γαλοπούλα με Pallada Spread, αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω, γεμίζουμε την γαλοπούλα με την γέμιση, κλείνουμε το πίσω μέρος της με βελόνα και χοντρή κλώστη και την τοποθετούμε σε ταψί. Επίσης προσθέτουμε μια έξτρα κουταλιά της σούπας Pallada Spread, 100ml λευκό κρασί και 1 ποτήρι νερό.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 2,5ωρες (ανάλογα με το μέγεθος).

Certifications

Olive Oil Tours

Contact

fbfb insta insta



Terms of use