ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΛΑΖΑΝΙΑ VEGAN ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

500g λαζάνια χωρίς αυγό

300g φυτικό τυρί τριμμένο

4 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες λωρίδες

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Αλάτι - πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

600g ντομάτα κονκασέ

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

1 κλωνάρι φρέσκο βασιλικό

2 κ.σ. Pallada Spread

400ml ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι - πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1,5lt γάλα σόγιας αμυγδάλου ή καρύδας

130g Pallada Spread

130g αλεύρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

150g τυρί φυτικό

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες λωρίδες μετρίου πάχους τις λαδώνουμε με Pallada Spread, τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε φούρνο στους 180°C για περίπου 12 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να τις ψήσουμε σε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Σε σωτέζα ρίχνουμε Pallada Spread και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι. Αφού μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε το σκόρδο και το φύλλο δάφνης, σοτάρουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κλωνάρι βασιλικού και κατόπιν την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μελώσει και να δέσει η σάλτσα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Σε σωτέζα προσθέτουμε το Pallada Spread και το αλεύρι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, κατόπιν προσθέτουμε το ζεστό γάλα ανακατεύοντας με ένα φουέτ (αβγοδάρτη) μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Μόλις δέσει κατεβάζουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο φυτικό τυρί ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΦΑΓΗΤΟΥ

Σε ένα ταψί ή πυρέξ με μια κουτάλα της σούπας απλώνουμε μια κουταλιά από την σάλτσα  ντομάτας, στρώνουμε από πάνω τα λαζάνια ομοιόμορφα, απλώνουμε μια κουταλιά ακόμα σάλτσα ντομάτας, μια στρώση μελιτζάνες, λίγο τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε με λίγο βασιλικό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γίνουν 3-4 στρώσεις. Τελειώνουμε τοποθετώντας από πάνω ομοιόμορφα την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τοποθετούμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να κάνει μια ωραία χρυσή κρούστα.

Certifications

Olive Oil Tours

Contact

fbfb insta insta



Terms of use