ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

200g λουκάνικο ξιδάτο

2κ.σ. Pallada Spread

1 μέτριο καρότο ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο

1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

600g καστανό και βρασμένα ξεφλουδισμένα

100g κρέμα γάλακτος 36%

40ml κονιάκ

8 κ.σ. μυζήθρα (1 για κάθε άτομο)

1,5lt ζωμό κότας

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αποφλοιώνουμε το λουκάνικο και το μαδάμε σε πολύ μικρά κομματάκια, το τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στο φούρνο στους 140°C έως ότου γίνει τραγανό χωρίς να καεί. 

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σούπας Pallada Spread και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ, το καρότο, το πράσο και το σκόρδο με τη σειρά προτεραιότητας. Προσθέτουμε και το κάστανο και μόλις σοταριστούν καλά σβήνουμε με το κονιάκ.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα. Μόλις ψηθούν τα υλικά παίρνουμε ένα ραβδομπλέντερ (εναλλακτικά μπλέντερ χειρός) και τα αλέθουμε μέχρι να έχει βελούδινη υφή (για ακόμα καλύτερη υφή μπορεί να περαστεί από σήτα).

Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε την φωτιά. Σερβίρουμε σε σουπιέρες με θρυμματισμένο λουκάνικο και μια κουταλιά της σούπας  μυζήθρα.

Olive Oil Tours

Contact

fbfb insta insta



Terms of use