250g ρύζι αρμπόριο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
80g Pallada Spread
120ml λευκό κρασί
900ml. ζωμό λαχανικών
100g λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
100g πόρτο μπέλλο κομμένα σε φέτες
100g μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
150g τυρί κρέμα
Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας
Αλάτι - πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα ζωμού με νερό και σιγοβράζουμε.
Προσθέτουμε το Pallada Spread σε μια σωτέζα, σοτάρουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε λίγο μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι κατόπιν προσθέτουμε με μια κουτάλα της σούπας τον ζεστό ζωμό σταδιακά περιμένοντας να τραβήξει το ριζότο την ανάλογη ποσότητα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις τελειώσει ο ζωμός προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τις λίγες σταγόνες λάδι τρούφας (κατά την γεύση μας). Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά, τελειώνοντας το ριζότο θα πρέπει να έχει μια παχύρευστη μορφή και σερβίρεται κατευθείαν.