ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

250g ρύζι αρμπόριο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

80g Pallada Spread

120ml λευκό κρασί

900ml. ζωμό λαχανικών

100g λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

100g πόρτο μπέλλο κομμένα σε φέτες

100g μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

150g τυρί κρέμα

Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα ζωμού με νερό και σιγοβράζουμε.

Προσθέτουμε το Pallada Spread σε μια σωτέζα, σοτάρουμε το κρεμμύδι προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμα, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε λίγο μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι κατόπιν προσθέτουμε με μια κουτάλα της σούπας τον ζεστό ζωμό σταδιακά περιμένοντας να τραβήξει το ριζότο την ανάλογη ποσότητα ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις τελειώσει ο ζωμός προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τις λίγες σταγόνες λάδι τρούφας (κατά την γεύση μας). Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20 λεπτά, τελειώνοντας το ριζότο θα πρέπει να έχει μια παχύρευστη μορφή και σερβίρεται κατευθείαν.