Ο τόπος

Η κρητική κουζίνα είναι μία εκ των αρχαιότερων και πλέον αναγνωρισμένων, με μία παράδοση γεύσεων, αρωμάτων, υλικών και τεχνοτροπιών που ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια και φθάνει μέχρι σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια, η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει στρέψει την έρευνά της στην αναζήτηση της ιδανικής δίαιτας για τη προαγωγή της υγείας, εστιάζοντας κυρίως στη κρητική διατροφή. Η πλειοψηφία των μελετών αναδεικνύουν τη κρητική κουζίνα ως το ποιοτικά ανώτερο παράδειγμα μεσογειακής διατροφής.

Η Κρήτη με το γόνιμο έδαφος και το θαυμάσιο κλίμα της, παράγει σχεδόν τη μισή ποσότητα ελαιολάδου της Ελλάδας.

Χάρη στο συνδυασμό του μεσογειακού της κλίματος και της καλής σύστασης του εδάφους της, όχι μόνο επιτρέπει στα ελαιόδεντρα να ευδοκιμούν τόσο σε πεδινές όσο και σε ορεινές περιοχές, αλλά και προσδίδει στο ελαιόλαδο την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι Κρητικοί εμφανίζουν τα χαμηλότερα επίπεδα θνησιμότητας σε παραγωγικές ηλικίες, αφού πραγματοποιούν τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιστοποιήσεις

Επικοινωνία