ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

1kg χοιρινή σπάλα κομμένο κύβους

1,5kg σέλινο χοντροκομμένο

3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

120ml Pallada Spread

1 φύλλο δάφνης

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

120ml κρασί Μαρουβά

4 φρέσκες ντομάτες ή 100g κονκασέ

1 κύβο ζωμό κότας

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε φαρδιά κατσαρόλα προσθέτομε το Pallada Spread και σοτάρουμε το χοιρινό να θωρακιστεί από όλες τις μεριές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την δάφνη και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την ντομάτα.

Προσθέτουμε το σέλινο και αφήνουμε λίγο να μαραθεί. Μόλις μαραθεί το σέλινο και κατεβάσει τα υγρά του προσθέτουμε το ζωμό κότας και όσο νερό χρειάζεται ίσα να καλυφθεί το φαγητό. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά.

Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος δεν προσθέτουμε άλλα υγρά και αν χρειαστεί στο τελείωμα του δυναμώνουμε την φωτιά ούτως ώστε να εξατμιστούν τα παραπάνω υγρά και να μελώσει η σάλτσα μας.