Από τους ελαιώνες του Ακρωτηρίου Χανίων ελαιοποιούμε αποκλειστικά καρπό ποικιλίας κορωνέικης, η οποία είναι αναγνωρισμένη από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου ως ποικιλία παγκόσμιας κληρονομιάς.
Ο καρπός μεταφέρεται από το χωράφι στο ελαιοτριβείο σε πλαστικά κιβώτια και σακιά λινά, τα οποία τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη στοιβάζονται και να αερίζονται επαρκώς.
Μετά τη συγκομιδή διενεργείται εντός λίγων ωρών η ελαιοποίηση με ψυχρή έκθλιψη και προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ένα άριστο προϊόν.
Έτσι παράγεται ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας, με υψηλή διατροφική αξία και τα καλύτερα δυνατά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.