Δε - Πα: 9:00 - 17:00

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΑΛΜΥΡΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

325g αλεύρι γ.ο.χ.

190g Pallada Spread

1 αυγό

30g κρύο νερό

3g αλάτι

1 ασπράδι αυγού για επάλειψη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

500g κρέμα γάλακτος 36%

4 αυγά

40g Pallada Spread

250g απάκι κομμένο σε κύβους

200g μανιταρια λευκά κομμένα σε φέτες

1 μέτριο κρεμμύδι ζουλιέν (κομμένο στη μέση και μετά σε λωρίδες)

250g γραβιέρα τριμμένη

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Pallada Spread, το κοσκινισμένο αλεύρι και αλάτι, τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος, προσθέτουμε στο μπολ το αυγό και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να σχηματιστεί και να είναι ελαστική. Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C μετά βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας ανάμεσα σε δυο αλευρωμένες λαδόκολλες.

Αρχίζουμε να ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη αλευρώνοντας σταδιακά ανάμεσα στις λαδόκολλες. Η ζύμη μας πρέπει να έχει πάχος όχι παραπάνω από το μικρό μας δάχτυλο. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα πάνω από την ζύμη. Λαδώνουμε με Pallada Spread και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες και τοποθετούμε την ζύμη με την βοήθεια της μιας λαδόκολλας. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας την ζύμη για να κολλήσει στην ταρτιέρα. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη ζύμη, τυλίγουμε ένα κιλό γίγαντες σε μεμβράνη και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα για βάρος έτσι ώστε να μην φουσκώσει το ζυμάρι.

Ψήνουμε για μισή ώρα. Βγάζουμε την ζύμη από τον φούρνο και αφαιρούμε τους γίγαντες. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού και αλείφουμε την τάρτα παντού και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 20λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C. Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά προσθέτουμε το Pallada spread και σοτάρουμε το απάκι, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με την σειρά προτεραιότητας. Μόλις σοταριστούν καλά αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά. Στη βάση της τάρτας προσθέτουμε γραβιέρα τριμμένη και από πάνω τα υλικά από το τηγάνι μας.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα τα αυγά αλάτι πιπέρι και γραβιέρα τριμμένη και τα χτυπάμε. Τα προσθέτουμε στην τάρτα με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γεμίσει. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και τα τοποθετούμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Πιστοποιήσεις

Επικοινωνία



Όροι χρήσης