Δε - Πα: 9:00 - 17:00

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

1kg αρνί με κόκκαλο κομμένο μέτρια κομμάτια

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

80ml Pallada Spread

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

150ml κρασί Μαρουβά

4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1kg σταμναγκάθι καθαρισμένο και πλυμένο

Χυμό από 2-3 λεμόνια

3 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

1κ.σ. κορν φλάουερ

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το Pallada Spread και σοτάρουμε το αρνί σε δυνατή φωτιά, μόλις σοταριστεί το αρνάκι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την δάφνη και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα και προσθέτουμε τόση ποσότητα νερού ώστε να καλυφθεί το κρέας. Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

Λίγο πριν ψηθεί το αρνάκι (15-20 λεπτά περίπου) προθέτουμε το σταμναγκάθι ανακατεύοντας σταδιακά για να χάσει τον όγκο του και να ανακατευτεί με την σάλτσα. Αφού ψηθεί το σταμναγκάθι σβήνουμε την φωτιά και σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με αβγοδάρτη μέχρι να ασπρίσουν και να διπλασιαστούν και μετά προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και το κορν φλαουερ και ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με αβγοδάρτη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα με τους κρόκους και το χυμό λεμόνι και με μια κουτάλα σούπας και ένα φουετ(αβγοδάρτη) ρίχνουμε σιγά-σιγά ζωμό από το αρνί στο μπολ που έχει το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγολέμονο, συνεχίζουμε έως ότου έχουμε τραβήξει τα 2/3 της σάλτσας και τα έχουμε προσθέσει στο αυγολέμονο.

Κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το αρνάκι, ανακατεύουμε και ανάβουμε την φωτιά ώστε να πάρει μια βράση χωρίς να κοχλάσει και μας κόψει.