ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

ΜΕΙΓΜΑ 1

110γρ. ζάχαρη

2 κρόκους αυγού

25γρ. χυμό ρόδι

1 βανίλια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

ΜΕΙΓΜΑ 2

115γρ. αλεύρι μαλακό

160γρ. Pallada Spread

ΜΕΙΓΜΑ 3

1 φλιτζάνι σπόρους από ρόδι

½ φλιτζάνι βρασμένα κάστανα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τοποθετούμε τα υλικά του ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ 1 και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε πρώτα το Pallada Spread και μετά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι από πάνω, σιγά-σιγά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τοποθετούμε τα υλικά του ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ 3 και τα χτυπάμε καλά δημιουργώντας μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε την σφιχτή μαρέγκα στο μπολ, το ρόδι και τα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά. Αλείφουμε με Pallada Spread τη φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε τινάζοντας την να φύγει το περίσσιο αλεύρι, τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 165°C για περίπου 40λεπτα.