ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

600g χυμό πορτοκάλι

570g Pallada Spread

45g άχνη ζάχαρη

1 κ.γ. κοφτή μαγειρική σόδα

1/3 κ.γ. κανέλα σκόνη

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

2 πορτοκάλια για το ξύσμα

1.800kg αλεύρι γ.ο.χ

800g καρύδια τριμμένα

Θυμαρίσιο μέλι για μέλωμα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

600g νερό

800g ζάχαρη

2 ξύλα κανέλας

150g μέλι θυμαρίσιο

1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και τα βάζουμε στην φωτιά να βράσουν. Μόλις βράσουν αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το μέλι ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατεύουμε με το χέρι πάρα πολύ καλά και μετά προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις και για λίγη ώρα για να μην σφίξει και “κορδώσει” η ζύμη.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μικρά οβάλ σχήματα και περνάμε την πάνω επιφάνεια με ένα πιρούνι για να αποκτήσει σαγρέ όψη, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου έως ότου πάρουν σκούρο χρυσαφί χρώμα. Μόλις βγουν από τον φούρνο τα ρίχνουμε ζεστά στο κρύο σιρόπι.

Με μια κουτάλα τα γυρίζουμε για ένα λεπτό περίπου, τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξουν. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα βάζουμε λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι. Τοποθετούμε μια στρώση από τα μελομακάρονα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αρκετές φορές.