ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ 

300g ανάμεικτα φύλλα μαρουλιών

50g φλοίδες παρμεζάνας

100g τοματίνια κομμένα σε ροδέλες

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

2κ.σ. κουκουνάρι

Αλάτι χοντρό θαλασσινό

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

2κ.σ. Pallada Spread

1 σκελίδα σκόρδο

1κ.σ. μέλι

2κ.σ. κόκκινο ξύδι

2κ.σ χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα πλυμένα και στεγνά χοντροκομμένα φύλλα μαρουλιών, τα τοματίνια και το κρεμμύδι. Σε ένα κατσαρολάκι μικρό προσθέτουμε το Pallada Spread το ξύδι, το μέλι και το λεμονί και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε το ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ χειρός με το σκόρδο και αλέθουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και ραντίζουμε την σαλάτα.  

Προσθέτουμε το κουκουνάρι και με ένα piller (αποφλοιωτή), αφαιρούμε τις φλοίδες από την παρμεζάνα και τις προσθέτουμε πάνω από την σαλάτα.