ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

50g Pallada Spread

3κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ

500ml φρέσκο γάλα

11 αυγά χωριστά κρόκοι από τα ασπράδια

200g γραβιέρα τριμμένη

100g gouda τριμμένη

1κ.σ. μουστάρδα Dijon

Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο

1κ.σ. Pallada Spread για άλειμμα του σκεύους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το Pallada Spread  προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις πάρει χρυσό χρώμα προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά την μουστάρδα και σιγά-σιγά τους κρόκους και φτιάχνουμε την γεύση με αλάτι-πιπέρι και μοσχοκάρυδο.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με πολύ απαλέ κινήσεις στο υπόλοιπο μείγμα.

Αλείφουμε το σκεύος με Pallada Spread  για το σουφλέ και μεταφέρουμε το μείγμα εκεί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά χωρίς να ανοίγουμε τον φούρνο. Σερβίρουμε κατευθείαν.

Πιστοποιήσεις

Επικοινωνία



Όροι χρήσης