Δε - Πα: 9:00 - 17:00

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΙΚΟΝ  ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

500g αλεύρι γ.ο.χ.

1κ.γ. ζάχαρη

1κ.γ. αλάτι

1κ.γ. ξύδι κόκκινο

90g Pallada Spread

200ml νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε ψιλές λωρίδες

150g λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

150g Portobello κομμένα σε φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδέλες

1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

40ml κονιάκ

8 φέτες μπέικον κομμένο σε ψιλές λωρίδες

1κ.γ. φρέσκο θυμάρι

4κ.σ. Pallada Spread

4κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100ml γάλα φρέσκο

20g γραβιέρα τριμμένη

Αλάτι - πιπέρι

Λίγο έξτρα αλεύρι για το ζύμωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο κάδο το μίξερ με γάντζο και ανακατεύουμε για δυο λεπτά μέχρι να ξεκολλάνε από τον κάδο το μίξερ. Τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένο μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και ξεκουράζουμε για μια ώρα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

Σε μια σωτέζα προσθέτουμε το Pallada Spread και ρίχνουμε το κοτόπουλο και το μπέικον μέχρι να σοταριστούν καλά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και μόλις σοταριστούν σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το αλεύρι να σοταριστούν λίγο. Ρίχνουμε το γάλα δημιουργώντας ένα σφιχτό μείγμα. Αφαιρούμε την σωτέζα από τη φωτιά και προσθέτουμε την γραβιέρα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα μεγάλο λεπτό πανί στον πάρκο εργασίας. Αλευρώνουμε το πανί και τοποθετούμε το ζυμάρι. Με ένα πλάστη ανοίγουμε το φύλλο σε μακρόστενη και λεπτή λωρίδα. Τοποθετούμε το μείγμα στην μια άκρη και με την βοήθεια του πανιού αρχίζουμε να τυλίγουμε το στρούντελ. Μόλις γίνει το πρώτο τύλιγμα και ενωθεί η ζύμη κλείνουμε τις άκρες δημιουργώντας ένα φάκελο, αλείφουμε το υπόλοιπο της ζύμης με Pallada Spread και με την βοήθεια του πανιού προσεκτικά συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι να ολοκληρωθεί το ρολό. Το αλείφουμε με Pallada Spread. Με την βοήθεια του πανιoύ σηκώνουμε προσεκτικά το στρουντελ και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 35 λεπτά. 

Πιστοποιήσεις

Επικοινωνία



Όροι χρήσης