Δε - Πα: 9:00 - 17:00

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ, ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΑΣΙΟΥ

από τον Executive Chef Μανώλη Μπούχλη

ΥΛΙΚΑ

1 Μπούτι χοιρινό με δέρμα και κόκκαλο 2-2,5kg

700g καστανά βρασμένα και καθαρισμένα

3 μέτρια κρεμμύδια

6 σκελίδες σκόρδο

300g κρασί Μαρουβά

100g Μαυροδάφνη

6 κ.σ. Pallada Spread

2κ.σ. μέλι

2 κ.σ. μουστάρδα

500g γλυκοπατάτα

6 μέτρια καρότα

200g λευκά μανιτάρια

2 κ.σ. κορν φλάουερ

½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι

½ ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο

½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη

Αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια γάστρα ή σε ταψί τοποθετούμε τα αρωματικά (θυμάρι, φασκόμηλο και ρίγανη). Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις καθαρισμένες γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, τα καθαρισμένα καρότα, τα μανιτάρια και προσθέτουμε 1 κ.σ μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι το κρασί Μαρουβά, το σκόρδο, τα κάστανα και 4 κ.σ. Pallada Spread, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε πάνω από τα αρωματικά.

Με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε (1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. μέλι, 2 κ.σ. Pallada Spread, αλάτι και πιπέρι) αλείφουμε το χοιρινό μπούτι και το τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Κλείνουμε την γάστρα ή το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 2,5 ώρες.

Αφού ψηθεί τοποθετούμε τα λαχανικά και το μπούτι σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζωμό από την γάστρα σε μια κατσαρόλα, διαλύουμε τις 2 κ.σ. κορν φλάουερ στα 100γρ μαυροδάφνη και μόλις βράσει ο ζωμός προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κορν φλαουερ με το κρασί.  Ανακατεύουμε  με ένα φουέτ (αυγοδάρτη) μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε από την φωτιά. Συνοδεύουμε σε μία σαλτσιέρα μαζί με το μπούτι

Πιστοποιήσεις

Επικοινωνία



Όροι χρήσης